Nelly in een coachgesprek
Nelly in een coachgesprek
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Waarom ConFront

Con is het latijnse woord voor samen en Front beteken aankijken, dus samen aankijken. Waar kijken we dan naar?

  • Wie je bent en wat je doet
  • Wat je drijfveren zijn
  • Wat je talenten en competenties zijn
  • Wat je ervan weerhoudt om te worden wie je altijd al was
  • Wat je ervan weerhoudt om te doen wat je altijd al wilde doen

Want

Het is natuurlijk best eng om te zijn wie je altijd al wilde zijn en te doen wat je altijd al wilde doen. Het is net als moeten vliegen, terwijl je van je zelf niet weet dat je kunt vliegen… Maar als je eenmaal durft te vliegen, blijken er ineens veel ongekende creatieve vermogens te zijn.

Maar ook

We zien de dingen niet zoals ze zijn. We zien de dingen zoals wij zijn. En wat zie jij? Bij ConFront begint het met het confronteren, het ‘aangaan’ met jezelf. Dit doen we via het hart-, hoofd- en handenmodel.

En

Er zit ook een ontmoeting in het ‘samen kijken naar': de ontmoeting met jezelf en de ander. ”Welk gedrag (handen) vertoon ik, hoe voelt dat (hart) voor mij en dat is mijn overtuiging (hoofd) daarbij?”.”Hoe ervaar ik de ander?” en ”Hoe ervaart de ander mij?”

Ontmoeten

Ont-moeten is het proces van leren loslaten en erop vertrouwen dat het goed is wat er is. Ont-moe-ten; meer ontmoeten en minder moeten = minder moe. Moeten kost energie en loslaten brengt energie.

professionaliteit

ConFront coaching en training is aangesloten bij het NOLOC (beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en coaches). Ik werk ook volgens de richtlijnen voor Orbis Transformationeel Coaches. Verder heeft ConFront Coaching en Training een privacyreglement en klachtenreglement.